Стипендии на правителството на Швейцария (2015-2016 г.)

Конфедерация Швейцария ежегодно отпуска стипендии за научни изследвания на чуждестранни изследователи. Във връзка с предоставянето на стипендии за периода 2015-2016 г. е обявен конкурс за набиране на предложения. Стипендиите са 12-месечни. Могат да кандидатстват млади изследователи от всички области на науката (постдокторанти или млади учени, които още не са придобили докторска степен - в зависимост от условията по съответната схема).

Предварителният подбор на кандидатите се извършва от Международна фондация "Св.Св. Кирил и Методий", по поръчение на Посолството на Швейцария в България. Документите на кандидатите от България ще бъдат приемани във Фондацията от 10 до 14 ноември 2014 г.

Повече информация за конкурса може да намерите на:

-     Уеб-страницата на Международната фондация "Св. Св. Кирил и Методий", София (http://www.cmfnd.org/programms/bg/swiss/swisinf.htm). За въпроси и получаване на формуляри за кандидатстване: г-жа Антонина Димитрова, тел. (02) 9430001, ел.поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.;

-   Официалната уеб-страница на Швейцарската федерална комисия за стипендии за чужденци http://www.sbfi.admin.ch/themen/01366/01380/index.html?lang=en).