нови проекти с Чешка академия на науките 2016

Във връзка с предстоящото подписване на ново Споразумение за научно сътрудничество между БАН и ЧАН и Протокол към него за периода 2017 – 2019 г. и подготовката на нов Списък от съвместни проекти за мобилност към Протокола, моля В СРОК ОТ 1 АПРИЛ ДО 31 МАЙ 2016 Г. да депозирате в отдел „МДОПП“ С ПРИДРУЖИТЕЛНО ПИСМО (ПО ОБРАЗЕЦ, КАЧЕН НА САЙТА НА БАН) ОТ ДИРЕКТОРА НА ИНСТИТУТА:

 

1. ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА НОВИ ПРОЕКТИ ЧРЕЗ:- ФОРМА “А” (НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК),подписана от директора на института и от ръководителя на проекта, подпечатана от института и с номер на решението на Научния съвет на института, с което се приема проектът.  - ФОРМА “В1” (НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК), подписана и от двете страни (може и по e-mail).

2. ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА СТАРИПРОЕКТИ не се приемат заради новия характер на сътрудничеството с ЧАН.

3. НОВИ МОМЕНТИ В СЪТРУДНИЧЕСТВОТО СЧАН:  - максимален брой на проектите – 20 (евентуално 22);  - годишна квота за всеки проект – до 3 седмици;  - свободна квота – 2 седмици годишно;  - дните, одобрени за млади учени, не може да се прехвърлят на други участници в проекта;  - проектите са тригодишни, продължаване за следващ период не се допуска;  - един ръководител може да подаде няколко предложения, но само едно от тях може бъде финансирано.

 Напомняме, че партньорите от чешкастрана следва да подадат документите за съвместни проекти паралелно в Чешката академия на науките в съответствие с техните правила.”

 

Поздрави, Чупренска

 GABRIELLA TCHOUPRENSKA

Junior ExpertScientific Diaspora Club

CoordinatorInternational Affairs and EU Programmes Dept.

Bulgarian Academy of Sciences1, 15 Noemvri Str.,

1040 Sofia, Bulgaria

+359 2 979 52 41Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.